Back to Top

Kamperen tussen de Tulpen

Natuurlijk zingen we het al jaren….’Dan stuur ik jou Tulpen uit Amsterdam’. Een ding is zeker: de tulp komt niet uit Amsterdam. Na een lange avontuurlijke reis via Tibet en Turkije is deze prachtige bloem in Nederland terecht gekomen. En dan vooral in de kop van Noord-Holland. Hier kun je kamperen tussen de tulpenvelden!

Grootste Bloembollengebied ter wereld

In Holland Boven Amsterdam vind je het allergrootste aaneengesloten Bloembollengebied ter wereld. Elk jaar jaar in april is het hier 1 grote Bloemenweelde. Camping Boven het Maaiveld ligt midden tussen die bloemenvelden. In West-Friesland plant de boer zijn tulpenbollen in netten op de westfriese klei en meer richting de zee vind je de tulpen op zandgronden.

Kamperen tussen de bloemenvelden

Hoe fijn is dat! Je caravan direct aan of liever nog midden in een tulpenveld. Helaas is dit vaak net iets teveel gevraagd. De tulpen worden elk jaar weer op een ander perceel geplant waardoor je nooit met zekerheid kunt zeggen waar de bloeiende velden staan. Op Camping Boven het Maaiveld zijn de velden echter altijd dichtbij. De landerijen om de camping heen worden om beurten gebruikt om de tulpen te planten. De bloeiende tulp is nooit ver weg!

Fietsen en wandelen tussen de tulpenvelden

Vanaf de camping kun je uren fietsen en wandelen tussen de tulpenvelden en zijn er ook veel uitstapjes te maken naar attracties die je meer over de Nederlandse tulp vertellen. Zo kom je op Land van Fluwel met een audiotour alles te weten over de reis die Nederlands bekendste bloem heeft gemaakt en vind je is de poldertuin in Anna Paulowna een kleine keukenhof zonder massatoerisme.

Tijdens de tulpenbloeiperiode zijn er in het hele gebied wandel- en fietstochten waarbij de boeren je graag kennis laten maken met Nederlands bekendste exportproduct. Tijdens veel wandeltochten loop je zelfs over het land langs de bloeiende bloembedden. Een aanrader!

Bloeitijd tulpenvelden

De tulpenvelden bloeien, afhankelijk van het weer, tussen begin april en begin mei. Als je in deze periode op Camping Boven het Maaiveld staat, vertellen we je graag waar de mooiste velden staan en waar je misschien een kijkje kunt nemen bij de tulpenboer.

Mocht je zelf geen fiets bij je hebben, regelen we dit natuurlijk voor je. Of mocht je liever op een e-chopper of e-walker West-Friesland verkennen, is dat ook mogelijk. Wij helpen je graag met een compleet verzorgde tulpentour.

Tulpen Boven het Maaiveld

De bloeiende tulpenvelden worden steeds populairder. Wacht daarom niet te lang met het boeken van je kampeerplaats op de camping, zodat je verzekerd bent van prachtige bloeiende vergezichten. Bekijk hier onze plekken en accommodaties.