Back to Top

ALGEMENE Afspraken

ALGEMENE Afspraken

 1. Nieuwe verhalen maken

Welkom, wij zijn Camping Boven ’t Maaiveld, en hopen vooral dat je de vrijheid, rust en ruimte vindt om boven jezelf uit te stijgen als kamperende, ontspannen paradijsvogel.

Oftewel: doe veel dingen die je thuis mogelijk tekort doet, als ontspannen, ontdekken en genieten van het onbekende. Maar let hierbij op een aantal afspraken die op de camping gelden zodat het voor iedereen een heerlijke vakantie is en blijft.

De directie houdt zich het recht voor in te grijpen wanneer zaken niet veilig en/of overlast gevend zijn. Mocht dit document niet voorzien in een goede oplossing gelden de algemene voorwaarden van Recron.

 1. Aankomst & vertrek

Wij zijn op de camping aanwezig en/of goed bereikbaar via het centrale camping telefoonnummer. Onze receptie bevindt zich in de kas, mochten we daar niet zijn, kun je aanbellen bij het woonhuis of ons bellen op 06-41611505. De dag voor vertrek dien je het nog openstaande bedrag bij ons te voldoen.

Voor campingplekken is de aankomst vanaf 14.00 uur en vertrek voor 11.00 uur zodat we de tijd hebben deze in orde te maken voor de gasten na jullie. Voor de ingerichte tenten en tiny house geldt na 15.00 uur voor aankomst en 10.00 voor vertrek. In overleg kan hiervan afgeweken worden. Mocht je even langer willen blijven, is dit geen probleem als er na jou geen gasten komen.

 1. Kamperen

We zorgen voor een mooie en nette campingplek en/of accommodatie. Mocht er iets aan mankeren horen we het graag. Het is niet de bedoeling dat je zelf gaat snoeien, maaien, graven etc.

Bij vertrek gaan we ervan uit dat je alles netjes en redelijk schoon achterlaat. De kampeerplek is schoon, hout en houtskool kan je opruimen en achterlaten bij de afvalbakken.

Bij vertrek uit een accommodatie verwachten we dat je alles netjes en redelijk schoon achterlaat, staan de spullen weer op de goede plek, is de afwas gedaan en even geveegd als dat nodig is.

 1. Wijzigingen

Wilt u een boeking, gegevens, of afspraak wijzigen, dan vragen wij dit tijdig aan te geven. Dit kan via e-mail of telefonisch. We proberen er samen goed mogelijk uit te komen binnen de mogelijkheden.

 1. Betalingen

Een deelbetaling ontvangen we graag binnen 2 weken na een bevestigde reservering via het boekingssysteem. De resterende kosten kunnen de dag voor vertrek worden voldaan.

Check voor de zekerheid onze annuleringsvoorwaarden. Mocht de camping als gevolg van overmacht (Corona) gesloten zijn, ontvang je ongeacht de termijn alle gemaakte boekingskosten retour.

Bij No show is er geen restitutie van de gedane aanbetaling op een kampeerplaats. Bij een ingerichte tent of andere accommodatie rekenen we het volledige bedrag.

 1. Aansprakelijkheid

Je viert vakantie op eigen risico. Alle kosten voortvloeiend uit schade aan het terrein of een accommodatie van ‘Camping Boven ‘t Maaiveld’ veroorzaakt door de bezoeker, komen voor rekening van de bezoeker. Het is voor ons niet mogelijk enige aansprakelijkheid te aanvaarden voor schade of letsel, berokkend aan de bezoeker(s), door welke oorzaak deze schade of dit letsel dan ook is ontstaan. Evenmin zijn wij aansprakelijk voor het verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen, geld inbegrepen. Wij adviseren je een reisverzekering af te sluiten.

 1. Parkeren & voertuigen

We hebben een natuurlijk en kindvriendelijk terrein. Auto’s zijn daarom niet toegestaan op het terrein. Alleen bij aankomst en vertrek kun je de spullen even naar je plek brengen. Parkeren kan op het parkeerterrein. Om bijvoorbeeld boodschappen naar je plek te brengen, kun je gebruik maken van de kruiwagens die bij de parkeerplaats staan. Zet ze hier ook weer terug.

Er geldt op de camping een maximum snelheid van 5 kilometer per uur. Kamperende gasten hebben voorrang. Houd alsjeblieft rekening met spelende kinderen en ontspannen (lees: niet oplettende) volwassenen.

 1. Rust & stilte

Probeer te genieten zonder dat anderen overlast van je hebben. Dit zou andermans vakantiepret onnodig bederven. Muziek maken is toegestaan met akoestische instrumenten. Wil je naar de radio luisteren of een muziekje luisteren, kan dat natuurlijk. Doe dit qua volume zo dat anderen zich hier niet aan storen. Na 22:30 uur moet het fluisterstil zijn op het terrein.

Mogelijk is er gedurende je verblijf een muzikale of theatrale activiteit in de kas. Deze zijn openbaar en vooraf aangegeven in de agenda. Mogelijk dat deze tot iets later dan 22.30 uur voor geluid zorgen. Echter nooit zwaar versterkt en elektronisch.

 1. Vuur, hout & Bbq

Je kan als je wilt een vuurtje maken Boven het Maaiveld. Hiervoor hebben we een grote kampvuurplek nabij de kas. Bij goed weer is een vuurtje maken ook mogelijk op je eigen kampeerplek. Doe dit altijd op verantwoorde wijze. Dit kan alleen in een vuurschaal en niet in een vuurkorf i.v.m. vallend houtskool. Ook de pizza ovens zijn geschikt voor een vuurtje. Zorg voor bescherming van de grasmat tegen de hitte van de vuurschaal. Stook een goed heet vuurtje en voorkom teveel rookontwikkeling en vonken. Wees je buren niet tot last. Zorg altijd voor bluswater in de buurt.

Hout hebben wij in voorraad en kunt je bij ons kopen, kloven en hakken. Wees voorzichtig een aandachtig bij het hakken van hout. Kinderen mogen alleen onder begeleiding hout hakken. Na het nuttigen van alcohol is het verboden nog hout te hakken.

Het is toegestaan te barbecueën. Houd dan rekening met het gras en je buren. Zet niemand in de stank of rook, ook niet jezelf uit.

 1. Hond & huisdieren

Rustige honden en huisdieren zijn van harte welkom bij ons op de camping. Huisdieren dienen aangelijnd te zijn. Er is in het dorp ruimte om de hond los te laten rennen.

Houd er ook rekening mee dat andere gasten mogelijk niet van huisdieren houden.

 1. Riool

Wij zijn aangesloten op het riool. Gooi geen doekjes en andere (verschonings)middelen in het toilet waar het niet voor bedoeld is. Hiervoor zijn meer dan voldoende afvalemmers en schone oplossingen aanwezig.

 1. Chemisch toilet

Je kan de inhoud van je chemisch toilet alleen legen in de speciale ruimte in het toiletgebouw. Deze is buitenom te bereiken tegenover de trampoline.

 1. Sanitair

Het sanitair houden we zo goed als mogelijk schoon. Help ons daarbij, houd het schoon en maak het nodige schoon als je de toilet of badkamer heeft gebruikt.

We maken gebruik van zonne-energie voor het verwarmen van het gebouw en het water, bespaar door kort te douchen.

 1. Kas

De kas op de camping is om te vertoeven, een boek te lezen, een spelletje te spelen of een lokaal drankje te nuttigen. Wees welkom!

Er staat een houtkachel voor de koelere dagen. Gelukkig is het vaak al aangenaam warm in de kas.

 1. Terrein & gras

Spaar de grasmat. Gebruik alleen geperforeerd grondzeil of nog liever de zogenaamde ‘doorgroeimatten’ waar het gras doorheen kan groeien. Dit zijn rubberen matten met zichtbaar kleine gaatjes erin, te koop bij elke kampeerwinkel. Gaten en geulen graven in het terrein is verboden, ook bij regen!

16. Bezoek

Bezoek is natuurlijk van harte welkom op de camping. Dit altijd voorafgaand aangeven en het bezoek voor 21.00 uur af te ronden. We vragen 2,50 euro per bezoeker.