Back to Top

Kamperen tussen zout en zoet

Camping Boven het Maaiveld ligt precies in het midden tussen zout en zoet. Binnen 25 minuten met de auto lig je languit op het strand en geniet je van de Noordhollandse kust. De andere kant op sta je binnen maximaal 25 minuten met de voeten in het IJsselmeer. Hier vind je ook de vele karakteristieke VOC stadjes als Hoorn, Medemblik en Enkhuizen.

De zoute zee: de Nederlandse kust

De Nederlandse kust is beroemd vanwege zijn prachtige uitgestrekte stranden. Vanaf Camping Boven het Maaiveld sta je binnen een half uur op het strand. Natuurlijk kan dit vanaf badplaatsen als Callantsoog en Sint Maartenszee. Nog veel leuker is het om de auto in Schoorldam te parkeren en het laatste stuk door Schoorlse Duinen te fietsen naar zee. De zee is nooit ver weg.

Na het zout het zoet

De IJsselmeerkust is prachtig en het water zoet en snel lekker warm. Overal vind je leuke en kleine strandjes om heerlijk te zwemmen en te zonnebaden. Een van onze favorieten is die in Medemblik op 15 minuten rijden van de camping. Het echte zandstrand gevoel met zoet water en een heerlijk strandtent om neer te ploffen voor iets lekkers. Maar ook na een dagje Hoorn is er een fijn stadsstrand beschikbaar om af te koelen.

Of liever meer…

Misschien heb je geen behoefte aan de weidsheid van de zee of het IJsselmeer maar vind je het wel heerlijk om in open water te zwemmen in een meer. Dichtbij de camping vind je natuurbad het Skarpet, maar ook wordt er volop gezwommen in de ringvaart bij Opmeer. Iets groter en toch in de buurt liggen het Geestmerambacht en het Park van Luna waar het een dag heerlijk toeven is. Daarbij is er in Hoogwoud en in zo’n beetje elk omliggend dorp een fijn zwembad aanwezig om een plons te maken.